Yukon

"Larger than life"

Sluit uw ogen en adem de frisse lucht in. Ruik de geur van de sparren en de toendra en luister naar het opgewonden geblad van de husky-sledehonden. Open uw ogen en onderga de schoonheid van het uitgestrekte landschap dat zich voor u ontvouwt onder de dansende lichten van de aurora borealis (het magische noorderlicht). Kano drankje in Yukon landschappen onder dansende aurora borealis. Dompel tijdens een kanotocht uw handen in het helderste water dat u ooit heeft gezien. Een vakantie in Canada's Yukon is een meer dan levensgrote ervaring. Het is larger than life...

Natuurgebieden

Yukon is de thuisbasis van de hoogste berg van Canada, de grootste non-polaire ijsvelden ter wereld, Canadees Erfgoed Rivieren en meer elanden dan mensen. De Yukon lonkt u met het karmozijnrode tapijt van de toendra, de majestueuze bergtoppen en de uitgestrekte ongerepte wildernis.

Ontdek de natuurwonderen van de Yukon hier!

steden

Whitehorse is sinds 1952 de hoofdstad van Yukon. De stad is ontstaan uit de tentenkampen van de goudzoekers en werd als overslag punt gebruikt tijdens de Goldrush. Whitehorse is uitgegroeid tot een bedrijvige stad te midden van eindeloze ruimte en ongerepte natuur.

Bekend geworden vanwege de Goldrush is in Dawson City de tijd stil blijven staan. In de hoogtijdagen van de Goldrush had de stad ongeveer 30.000 inwoners. Tegenwoordig wonen er nog maar minder dan 2.000 mensen.

'Eat, Shop, Relax' in de Yukon!

must do's

Yukon is populair geworden vanwege het goud dat in 1896 in de Bonanza Creek in Klondike werd gevonden. Maak kennis met de bijzondere geschiedenis en krijg de goudskoorts in Dawson City. Andere hoogtepunten in de Yukon zijn:

• Een wandeling door de Tombstone Mountains
• Rijden over de onvergetelijke highways (Alaska, Klondike en Dempster)
• Het zien van het magische Noorderlicht (tussen herfst en voorjaar)

evenementen

Maak kennis met de lokale bevolking en ontdek het authentieke Yukon. Hier wordt de unieke cultuur het hele jaar door gevierd en zijn bezoekers van harte welkom om mee te feesten. Beleef de levendige evenementen en festivals en leer over de lokale tradities of dans gewoon de hele nacht door. Van muziekfestivals tot culinaire markten en extreme races. Er is altijd wel iets gaande!

bezoek website